موتور جستجوگر گوگل براي آن كه بتواند بهترين و مفيدترين نتايج مرتبط با كلمه كليدي جستجو شده توسط كاربر را نمايش دهد از الگوريتمهاي مختلفي جهت تحليل سايتهاي اينترنتي و مطالب آنها و نمايش آن ها در فهرست جستجوهاي خود استفاده ميكند، افرادي كه در حوزه خدمات سئو فعاليت مي كنند لازمست تا با آشنايي كامل با اين الگوريتمها استراتژيهاي خود را هماهنگ نمايند، در اين مقاله سعي شده به اختصار پيرامون هر كدام از الگوريتمهاي گوگل توضيحاتي داده شود.
الگوريتم پنگوئن وظيفه شناسايي لينكهاي اسپم و سايت هايي را كه براي بهبود رنكينگ خود بكلينك خريداري ميكنند به عهده دارد. همانطور كه ميدانيم گوگل براي سايتي كه تعداد لينك ورودي به آن از سايتهاي ديگر بيشتر باشد امتياز بالاتري قائل شده و آن را در رتبههاي بالاتر جستجو قرار ميدهد. اين عمل باعث شده تا افرادي سودجو به صورت فلهاي اقدام به قرار دادن لينك وبسايتهاي ديگر كرده و بابت آن پول دريافت كنند. پنگوئن گوگل با توجه به تعداد زياد لينكگذاري در يك سايت و مرتبط نبودن لينك هاي قرارداده شده با محتواي آن سايت اين اسپمرها را شناسايي نموده و هم وبسايت لينك گذارنده و هم وبسايت لينك دهنده را جريمه و از ليست جستجوها حذف ميكند.
الگوريتم پاندا وظيفه شناسايي محتواي نامناسب و كپي شده از سايت هاي ديگر، و روش هاي تقلب در داخل سايت مانند cloacking (نمايش محتوايي مغاير با آنچه در موتورجستجوگر نمايش داده شده) و... را به عهده دارد و با اين كار سايتهاي با كيفيت پايين را از ليست جستجوها حذف و سايتهاي كيفيت بالا را جايگزين آنها ميكند. پاندا مداما به دنبال مطالب دست اول و توليدي توسط خود صاحبان وبسايتها ميباشد و نسبت به ارتقاي رتبه چنين سايتهايي اقدام ميكند و در عوض رتبه سايتهايي را كه فقط مطالب سايتهاي ديگر را كپيبرداري مي كنند تنزل ميدهد.
اين الگوريتم در اصل افزونهاي است كه كار تجزيه و تحليل عباراتي را كه كاربر براي جستجو وارد كرده به عهده دارد تا گوگل با اين كار بتواند نتايج بهتري را به كاربران نمايش داده و نتايج خود را بهبود بخشد. در واقع اين الگوريتم تاثير مستقيمي در نتايج رتبه بندي ندارد و صرفا عباراتي را كه كاربر جستجو كرده بررسي مي كند و بر اساس خواسته هاي كاربر سعي ميكند بهترين نتيجه را نمايش دهد.
قطب اصلي موتور جستجوي گوگل الگوريتم كبوتر است. اين الگوريتم به زبان ساده به شيوه زير عمل ميكند. اطلاعات وبسايتهاي اينترنتي در قفسهاي داده قرار ميگيرند و در هر قفس تعدادي كبوتر وجود دارد كه به بررسي محتواي اين سايتها و مقايسه آنها با كلمه كليدي جستجو شده ميپردازند. هر بار كه مطلبي مناسب كلمه كليدي پيدا كنند يك بار به آن نوك ميزنند. صفحاتي كه بيشترين مقدار نوك به آنها خورده شده باشد در گوگل بالاتر نشان داده ميشوند. ضمنا اين الگوريتم به محلي كردن نتايج جستجو نيز كمك زيادي ميكند. به اين ترتيب كه با در نظر گرفتن محل سكونت فرد جستجو كننده نتايجي را به او نشان ميدهد كه به محل سكونتش نزديكتر باشد. مثلا ليست كردن مغازه هاي فروش ابزار آلات كه در محله زندگي او قرار دارند.
اين الگوريتم براي مبارزه با سايت هايي كه از كلمات كليدي پركاربرد براي سايتشان استفاده ميكنند و در عمل به نوعي كار اسپم انجام ميدهند طراحي شده است. به اين گونه كه سايتهايي كه مطالبشان با كلمات كليدي كه تعيين نمودهاند و معمولا جزء كلمات كليدي پر استفاده قرار دارند شناسايي شده و از ليست جستجوها حذف ميگردند.
اين الگوريتم نسبت به شناسايي و جريمه وبسايتهايي كه در خود تبليغات آزاردهنده دارند طراحي شده است. اين تبليغات ممكن است به صورت پاپآپ، فلشي و يا در بين پستها قرار داشته باشند كه علاوه بر كاهش لود سايت و ايجاد مشكل در پيدا كردن مطلب اصلي، موجب آزار بيننده نيز ميشود. گوگل با استفاده از الگوريتم پيج لايوت به مبارزه با چنين وبسايتهايي ميپردازد.
اين الگوريتم به معناي قدرت صفحه ميباشد و با استفاده از فاكتورهاي مختلفي نظير كيفيت محتوا، ميزان لينك ورودي از سايتهاي ديگر، تعداد بازديد كننده و زماني كه بازديدكنندهها در سايت شما ميگذرانند ميزان قدرت صفحه وبسايت مشخص شده و در رتبه آن در گوگل تاثيرگذار است. اين الگوريتم شبيه همان پيجرنك گوگل است با اين تفاوت كه امتيازدهي به فاكتورهاي ذكر شده توسط سايت موزداتكام moz.com صورت ميپذيرد.

اين الگوريتم نيز مانند الگوريتم مرغ مگس خوار براي سرعت بخشيدن به نتايج جستجو و همچنين اختصاصي تر كردن آنها براي كلمه كليدي وارد شده طراحي شد و تعامل نتايج جستجو با محتواي شبكه هاي اجتماعي را به ميزان زيادي افزايش داد. بنابراين در حال حاضر فعاليت در شبكه هاي اجتماعي به ميزان زيادي روي سئوي سايت تاثير مثبت دارد.
اين الگوريتم جهت كيفيت سنجي فروشگاه هاي اينترنتي طراحي و اجرا شد و پس از آن فروشگاه اينترنتي هاي بي كيفيت و تقلبي از دور رتبه بندي در موتورهاي جستجو خارج شدند. طراحي سايت به صورت واكنش گرا يا ريسپانسيو، داشتن باركد براي تمامي كالاها، استفاده از كوپن هاي تخفيف براي تشويق كاربران به خريد اين محصولات، ايجاد مقايسه با كالاهاي موجود در سايتهاي ديگر، كم شدن مراحل خريد و راحتي خريدار، وجود قيمت روي كالاها، وجود آدرس معتبر براي فروشگاه و ... عواملي هستند كه گوگل در اين الگوريتم خود به آنها توجه ميكند.
الگوريتم mobilegeddon
اين الگوريتم جزء جديدترين الگوريتمهاي گوگل به حساب مي آيد كه در ارديبهشت امثال اعمال گرديده است. سايت هايي كه در صفحات تبلت و گوشي هاي همراه به خوبي نمايش داده نميشوند به تدريج از نتايج جستجو حذف خواهند شد. يكي از راه هايي كه سايت را منطبق با صفحه نمايش موبايلها و تبلت ها طراحي كنيم استفاده از ابزار بوت استرپ است كه آموزش بوت استرپ در مقاله اي در همين سايت قرار داده شده است.
مقالات مرتبط :