در گذشته بازاريابي را به عنوان شناساندن محصول به مشتريي كه به آن نياز دارد مي دانستند. در آن زمان خريد كالا يا خدمات بستگي به نياز مشتري داشت و فروشنده فقط لازم داشت مشتري خود را پيدا كند زيرا فقط او بود كه ميتوانست نياز مشتري را برآورده كند. امروزه با توجه به گستردگي بازار فروش هر كالا و افزايش تعداد فروشندگان، مشتري تمامي معادلات حاكم بر بازار را بر هم زده و نقشي اساسي در مقوله بازاريابي ايفا ميكند.
حالا ديگر علاوه بر شناساندن كالا به مشتري بايد رضايت او را نيز جلب نمود تا بتوان او را به استفاده از كالا يا خدمات موردنظر ترغيب نمود. با توجه به اينكه انسانها چه از نظر تفكرات و چه از نظر رفتاري با هم تفاوتهاي بسياري دارند، اينكه يك بازارياب بتواند با تيپهاي مختلفي از مشتريان ارتباط برقرار كرده و بتواند محصول خود را به ايشان عرضه دارد بسيار حائز اهميت ميباشد. از اين رو بهرهگيري از تكنيكهاي روانشناسي در شناخت رفتار و روحيات هر مشتري و انتخاب روش مناسب براي برخورد و برقراري ارتباط با او جزء ملزومات بازاريابي و فروش به حساب ميآيد.
در علم روانشناسي تيپ هاي شخصيتي 9 گانه معرفي شده است كه هر كدام خصوصيات مربوط به خود را دارند و از نقاط ضعف و قدرت خاص خود برخوردار ميباشند. معرفي اين تيپها و خصوصيات آنها در اين مقاله نميگنجد. پيشنهاد ميشود اين موضوع با استفاده از موتورهاي جستجوگر بررسي گرديده و اين نقاط ضعف و قدرت بررسي گردد.
هنر يك بازارياب اين است كه با اولين برخورد با مشتري تيپ شخصيتي او را شناسايي نموده و راهكارهايي را كه قبلا براي برخورد با چنين شخصيتي تمرين نموده پيادهسازي كند.
به ياد داشته باشيد كه زماني ميتوانيم فروش موفقي داشته باشيم كه توانايي ارتباط با شخصيتهاي مختلف و كسب رضايتمندي آنها را داشته باشيم.
تيپهاي شخصيتي 9 گانه