طراحي سايت موفق

هدف از طراحي يك وب سايت چيست؟ نشان دادن توانايي‌ها و برتريهاي خود يا شركت و كسب و كار خود به ديگران به گونه‌اي كه آن‌ها را وادار كنيم از خدمات و محصولات ما استفاده كنند و در واقع به عبارت ساده ما را ببينند. اما چه نكاتي را در طراحي سايت خود رعايت كنيم تا در رسيدن به هدفمان موفق بوده و هزينه‌اي را كه براي اين كار مي‌كنيم به ما برگردد؟ در اين مقاله قصد داريم نكاتي را اشاره كنيم كه ما را در اين امر كمك كند.

  • استفاده از اطلاعات مناسب Proper Information

جهت طراحي يك سايت موفق، داشتن اطلاعات كامل و دسترسي به تمامي جوانب كار و خدمات سايت الزامي مي‌باشد. در ذهن خود سوالاتي مطرح كنيد تا بتوانيد به درك توقع مشتري از سايت خود و رفع نيازهاي وي پي ببريد. بدانيد كه هدف از طراحي آن سايت چه مي‌باشد. يك سايت اطلاع رساني با سايت تفريحي با سايت تبليغاتي با سايت آموزشي هر كدام تفاوت‌هاي بي‌شماري داشته و طراحي خاص خود را مي‌خواهند. مخاطبين سايت شما چه كساني از چه جنسيت و گروه سني و با چه مدرك تحصيلي مي‌باشند؟ اين مخاطبان احتمالا به دنبال چه اطلاعاتي در سايت شما مي گردند؟ و ...

  • چينش برنامه براي انجام مراحل كار Planning

حالا كه تمامي اطلاعات مورد نياز براي طراحي سايت خود را جمع‌آوري نموده‌ايد، بايد براي آن برنامه چيده و نقشه يا همان site map سايتتان را طراحي كنيد. صفحات سايت را به دو گروه اصلي و فرعي تقسيم كنيد. صفحات اصلي به صورت منو در بالا يا پايين تمامي صفحات سايت وجود دارند و صفحه‌هاي فرعي به صورت زير منو در آن‌ها قرار مي‌گيرند. مثلا صفحه محصولات يك شركت به عنوان صفحه اصلي و صفحه معرفي هر محصول به عنوان صفحه فرعي طراحي مي‌شود. يا مثلا صفحه مقالات در برابر صفحه هر مقاله. خود را جاي مشتري سايتتان گذاشته و ببينيد در بدو ورود به سايت از صفحه اصلي و سپس منوها و زيرمنوها چه توقعي دارد و چگونه ترتيب و چينش اين‌ها به او براي رسيدن به هدف خود در سايت شما كمك مي‌كند. در اين مرحله از وارد شدن بيش از حد به جزئيات خودداري كرده و يك طرح كلي و خلاصه از سايت خود برآورد كنيد.

  • طراحي صفحات سايت site Design

در اين مرحله با طراح خود (يا چنانچه طراح خودتان هستيد با خودتان) صحبت كرده و در مورد عناصر و ماژول‌هاي طراحي مورد استفاده در سايت تبادل نظر كنيد. در اين مرحله باز هم مهم است كه ديد مشتريان سايت را در نظر داشته باشيم. طراحي يك سايت آموزشي با يك سايت موسسه كاري معتبر بايد از چينش و رنگ بندي متفاوتي برخوردار باشد. قراردادن لوگو، بنر، كادربندي‌هاي مختلف براي گذاشتن اطلاعات سايت در آن‌ها و رنگ مورد استفاده در آن اهميت بسيار زيادي دارد. چندين قالب مختلف را به صورت تصويري طراحي كرده و آن ها را با هم مقايسه كنيد تا ببينيد كدامشان براي سايت شما مناسب‌تر مي‌باشد.

  • توسعه سايت Development

حالا به جايي مي‌رسيم كه يكي از طراحي‌هاي مرحله قبل مورد نظر ما قرار گرفته، آن را پياده‌سازي و برنامه‌نويسي كرده و سپس در اينترنت آپلود مي‌كنيم تا نتيجه كار خود را ببينيم. اصولا توسعه را از طراحي صفحه اصلي آغاز مي كنند. سپس به سراغ منوها و بعد زير منوها مي‌روند و صفحه به صفحه كار را جلو مي‌برند. البته به طور معمول قالب تمامي صفحات يك وب‌سايت يكسان بوده و فقط چينش عكس‌ها و نوشته‌ها در آن‌ها متفاوت است اما گاهي هم پيش مي‌آيد كه بنا به محتواي هر صفحه سايت، قالب و رنگ‌بندي آن هم تغييراتي پيدا مي‌كند. استفاده از زبان‌هاي برنامه نويسي معتبر دنيا نظير ASPX و PHP و طراحي CSSها و XHTML ها به حداكثر كارايي طراحي وب سايت كمك شاياني مي‌كند.

  • تست Test

حالا كه سايت با موفقيت در اينترنت آپلود گرديد، نوبت آن است كه كليه صفحات آن مورد بررسي قرار گرفته و چينش اطلاعات و كارايي آن بازبيني شود تا ايرادات احتمالي و نكات منفي آن رفع گردد و اسكريپت‌هاي احتمالي به آن اضافه گردد. در ضمن بايد از نحوه صحيح نمايش سايت در مرورگرهاي مختلف اطمينان حاصل كرد. همچنين صحت كدنويسي انجام شده نيز بايد بررسي شده و اين كدها بايد طبق استانداردهاي جهاني باشند. پس از اينكار صفحات وبسايت به سرور اصلي منتقل شده و براي كاربران اينترنتي قابل رويت و براي موتورهاي جستجو قابل بررسي و رتبه‌بندي مي‌شوند.

  • نگهداري و پشتيباني Support

هيچگاه نميتوان گفت كه آپلود نهايي سايت، آخرين كار انجام شده بر روي آن مي‌باشد. يك وب‌سايت ممكن است در هر زمان با خطايي روبرو شود، ممكن است علي‌رغم تمامي بررسي‌هاي صورت گرفته در مرحله قبلي ايرادي داشته باشد، ممكن است نياز به افزودن صفحه و اطلاعات داشته باشد، و يا اينكه جهت بهينه‌سازي براي موتورهاي جستجو نياز به اعمال تغييرات بر روي آن باشد. به هر حال براي به روز‌رساني سايت با مطالب و محصولات جديد و رفع ايرادات آن نياز به نگهداري از وب سايت مي‌باشد. البته براي درج مطالب جديد در سايت مي‌توان از سيستم مديريت محتوا يا cms استفاده كرد كه به صورت يك پرتال مديريتي در كنار سايت طراحي شده و به محتواي درون آن متصل مي‌باشد. براي بحث سئو و بهينه‌سازي موتورهاي جستجو به دانش تخصصي نياز است كه مي‌تواند توسط خود صاحب سايت انجام شده يا از شركت‌ها و افرادي با اين تخصص خدمات سئو دريافت گردد.

 

بيشتر بخوانيد:

مباني طراحي سايت

مثال‌هايي ساده براي طراحي سايت ريسپانسيو

طراحي سايت بهينه شده و سئو

5 نكته براي ساده‌تر كردن طراحي سايت





محصولات مرتبط :



مقالات مرتبط :

درخواست تماس