طراحي سايت ساده

قانون سادگي! اين قانون يك سايت را شفاف نموده، درهم برهمي و گيج شدن در سايت را كاهش داده و به دستيابي به هدف و نتيجه دلخواه (مثلا بازديد زياد، عضويت و فروش بالاتر) كمك مي‌كند. اما اغلب ساده كردن سايت از ما گريزان است! هر قدر هم كه تلاش مي‌كنيم نميتوانيم كار را مثلا شبيه سايت اپل درآوريم. پس يك طراح سايت واقعا نياز به انجام چه كاري دارد؟ در اين مقاله 5 نكته براي شروع ساده‌سازي طراحي سايت شما آورده شده است.

  • فقط روي عناصر ضروري تمركز كنيد.

شايد با خود بگوييد "البته كه بايد روي عناصر ضروري تمركز كنم، مگر غير از اين است؟!" اما تعداد شگفت‌آوري از وب‌سايت‌ها به اين موضوع توجه نكرده و در نتيجه شمار زيادي عناصر ضروري و غير ضروري را در يك صفحه گرد هم مي‌آورند. مسئله اينجاست كه تفاوت گذاشتن بين چيزهاي ضروري و غيرضروري بسيار مشكل است زيرا همه چيز به نظر آدم ضروري مي‌آيد. پس براي اينكه وب‌سايت ساده‌اي طراحي كنيد بايد ميان عناصري كه مي‌خواهيد در سايتتان بگذاريد اهم و مهم كرده و آن‌ها را اولويت‌بندي كنيد. مي‌توانيد در اين راه از قانون 20-80 استفاده كنيد. كدام 20 درصد از عناصر موجود در يك صفحه 80 درصد ارزشمند بوده و مردم را به خود جذب مي‌كنند. مسلما اين كار درصد رسيدن به نتيجه نهايي و وادار كردن مردم به ثبت نام در سايت شما و يا خريد از آن را نيز افزايش مي‌دهد، زيرا با حذف چيزهاي غيرضروري حواس مردم كمتر پرت شده و بيشتر به اصل موضوع مي‌پردازند.

 

  • از عناصر غير ضروري خلاص شويد.

در اينجا هم از قانون 20-80 استفاده كنيد. حالا كه آن 20 درصد عناصري را كه 80 درصد نتيجه را به شما مي‌دهند كشف كرده‌ايد، وقت آن است كه تمام عناصر غير ضروري ديگر را حذف كنيد. مثل به اشتراك‌گذاري‌هاي رسانه اجتماعي، نوارهاي كناري، جزئيات متاي پست‌ها (تاريخ، ساعت، نويسنده، تعداد كامنت و غيره) يا لينك‌هاي پايين سايت.

 

  • تعداد صفحات را كاهش دهيد.

بخش بزرگي از ساده كردن طراحي وب سايت شما كمتر كردن صفحات براي گشت و گذار و لينك براي كليك است. تعداد صفحات را به حداقل برسانيد و هر چند صفحه را در يك صفحه خلاصه كنيد. طرز فكر بازديدكنندگان سايتتان را درنظر گرفته و فكر كنيد اگر جاي آنها بوديد به محض ورود به سايت ميخواستيد با چه اطلاعاتي روبرو شويد يا به كجاي سايت برويد يا چه كاري انجام دهيد؟ بعد مطمئن شويد كه صفحه شما به سهولت اين‌ها را در اختيار بازديدكننده قرار مي‌دهد و نه بيشتر. صفحات اضافه را به خاطر اينكه فكر ميكنيد به آنها نياز داريد يا وب‌سايتهاي ديگر آنها را دارند در سايت خود قرار ندهيد. كمتر شدن صفحات بيننده را نيز كمتر گيج مي‌كند و او را مدت طولاني‌تري در سايت نگه مي‌دارد.

 

  • محتوايتان را بيشتر در بالاي "فولد" قرار دهيد.

بررسي‌ها نشان داده‌اند كه اكثر كاربران اينترنت وقتشان را بيشتر در بالاي فولد صفحه‌هاي اينترنت مي‌گذرانند. (فولد بخشي از صفحه‌ است كه بدون اسكرول كردن به پايين در صفحه نمايش ديده مي‌شود.) پس اگر مي‌خواهيد اثربخشي سايتتان را افزايش دهيد، محتواي اصلي و عناصر كال تو اكشن‌هاي خود را بالاي فولد قرار دهيد. براي اين كار بايد عرض هدر سايتتان را كه داراي لوگو و منوها است كاهش دهيد تا محتواي بيشتري در بالاي صفحه جا گرفته و ديده شود.

 

  • رنگ بندي سايت‌تان را محدود كنيد.

براي ساده كردن يك سايت نياز به محدود كردن تعداد رنگ‌هاي به كار رفته در سايت مي‌باشد. اين موضوع بستگي زيادي به طراحي شما دارد، اما بهتر است از بيشتر از 2 تا 3 نوع رنگ استفاده نشود. مثلا از رنگ روشن براي بك‌گراند و پشت زمينه و از تيره همان رنگ براي هدر و منوها استفاده شود. چنانچه نوع يا تعداد رنگ‌ها بيشتر از محتواي سايت به چشم بازديدكننده بيايد ديگر سايت شما به آن نتيجه دلخواهتان نخواهد رسيد.

 

خب، هم اكنون شما آماده‌ايد كه طراحي سايت خود را ساده‌تر كنيد. حالا سايت‌ خود را با افتخار بيشتري به ديگران نشان مي‌دهيد و مطمئنيد كه بازديدكنندگان شما با لذت بيشتري آن را باز كرده و شما را در رسيدن به هدفتان ياري مي‌رسانند.

 

بيشتر بخوانيد:

مباني طراحي سايت

مثال‌هايي ساده براي طراحي سايت ريسپانسيو

طراحي سايت بهينه شده و سئو

چه نكاتي را بايد در طراحي يك سايت موفق در نظر گرفت؟

 





محصولات مرتبط :



مقالات مرتبط :

درخواست تماس