طراحي سايت يك صفحه اي در برابر چند صفحه اي

يكي از نصايحي كه هميشه به طراحان وب‌سايت مي‌شود اين است كه صفحه سايت را طوري طراحي كنيد كه در يك اسكرين قابل نمايش باشد و نياز به اسكرول كردن آن نباشد. اگر محتواي شما از اندازه صفحه نمايش بزرگ تر بود آن را در چندين صفحه قسمت بندي كنيد. به نظر مي‌آيد كساني كه چنين عقيده‌اي دارند فكر ميكنند كه مردم بيشتر دنبال پيدا كردن و كليك كردن روي يك لينك و رفتن به صفحه بعدي هستند بدون توجه به اينكه صفحه را بايد مرور كنند، تا اينكه به راحتي در يك صفحه به سمت پايين اسكرول كنند و از خواندن مطلب لذت ببرند.

يكي از دلايلي كه طرفداران چند صفحه‌اي بودن طراحي سايت به آن اشاره مي كنند اين است كه شما مي‌توانيد از روي تعداد صفحاتي كه توسط بازديدكنندگان كليك و رويت شده، قضاوت كنيد كه محتواي شما چقدر براي خواننده جذاب است. اين كاملا بي ارزش است كه طراحان سايت با اين تفكر كليك كردن روي لينك و رفتن به صفحه بعد را براي خواننده داراي مزاحمت بيشتري از اسكرول كردن به پايين مي‌دانند و اينكه مطلب بايد واقعا مفيد باشد تا خواننده‌ها روي لينك كليك كرده و به صفحه بعد بروند.

من به شخصه مظنون به اين موضوع هستم كه دليل كوتاه نگه داشتن صفحات بالا بردن شمار آن ها است. قرار دادن يك مقاله در يك صفحه فقط يك صفحه براي سايت شما ايجاد مي كند، اما قسمت كردن آن مقاله به چندين بخش و قرار دادن آن بخش‌ها در صفحات جديد باعث مي‌شود سايت پتانسيل داشتن تعداد بيشتري صفحه را به دست آورد. اين كار علي‌الخصوص براي سايت‌هايي كه تبليغات نمايش مي‌دهند موجب تكرار زياد آگهي و نمايش زياد آن به خواننده و بازديد كننده مي‌شود.

بنا به دلايل زير شكستن بك مقاله يا مطلب آموزشي به چندين بخش كاري بيهوده و بي خود مي‌باشد:

  • تعداد بيشتري لينك براي كليك كردن به وجود مي‌آيد.
  • زمان بيشتري براي لود شدن صفحه بعد و ارائه ادامه مطلب صرف مي‌شود.
  • براي پرينت گرفتن كل مطلب به مشكل برخورده مي‌شود.
  • چون محتوا به طور كامل در يك صفحه نيست جستجو در ميان آن به درستي صورت نمي‌پذيرد.
  • محتوا به طور كامل باز نمي‌شود و براي دسترسي به قسمت خاصي از مطلب بايد صفحات زيادي را پس و پيش كرد.
  • براي ذخيره مطلب هم بايد صفحات زيادي را ذخيره نمود.

اگر محتواي يك صفحه آموزشي و داراي تصاوير گرافيكي با حجم بالايي باشد، چنانچه طراح بخواهد لود صفحه را آسان‌تر كند مي‌تواند مطلب را به دو- سه صفحه تقسيم بندي كند. اما باز هم اندازه اين صفحه‌ها بيشتر از صفحه نمايش و اسكرين مي‌باشد و تعداد آن هم بيش از حد معمول نيست. در واقع حجم صفحه باعث تعدد آن شده است نه اندازه صفحه.

اگر شما هم يك طراح سايت هستيد، بهتر است فكر كنيد كه دوست داريد تمام يك مطلب را در يك صفحه بخوانيد يا آن را در بيش از دو صفحه بيابيد. بعد تصميم بگيريد كه براي طراحي سايت خود از كدام روش استفاده كنيد. حتما صفحه خود را از نظر حجمي بررسي كرده و نگذاريد از يك حد بيشتر شود، اين كار به سرعت لود صفحه‌ها و در نهايت سايت شما كمك شاياني كرده و روي سئو و بهينه سازي سايت شما تاثير مثبتي مي‌گذارد. همانطور كه افزايش تعداد صفحات سايت اگر محتواي هر صفحه به اندازه كافي مفيد نباشد روي سئو تاثير منفي خواهد داشت.

 بيشتر بخوانيد:

مباني طراحي سايت

مثال‌هايي ساده براي طراحي سايت ريسپانسيو

طراحي سايت بهينه شده و سئو

چه نكاتي را بايد در طراحي يك سايت موفق در نظر گرفت؟

5 نكته براي ساده‌تر كردن طراحي سايت

 

 





محصولات مرتبط :



مقالات مرتبط :

درخواست تماس